Günlük küçük mucizeler

90'lı yılların başında, prestijli bir Brüksel lokantasında şef olan Alain Coumont, kaliteli malzemelerle hazırlanan leziz ve otantik bir aşçılık deneyimi sunmaktan keyif aldı. Ve bu ölçütlere karşılık gelen bir ekmek elde etmeyi başaramadığı için kendisi yapmaya karar verdi. Fırınını açmaya karar verdiğinde bir isim üzerinde karar vermesi gerekiyordu. Babasının anısına, "günlük taze ekmek" anlamına gelen ‘Le Pain Quotidien’ ismini vermeye karar verdi.

Aile meselesi

Alain Coumont küçük bir çocukken pişirmenin güzelliği öğrenmişti.Tezgahın üzerine ulaşmak zordu, halası Simone Alain için bir sandalye çeker böylelikle o ekmek yaparken Alain onu izleyebilirdi. Pazar günleri ekmeğin yanında tartlarda pişirirlerdi.

Coumont ailesi
Alain ve abisi

Mutluluğu pişirmenin sırrı geçmişe uzanır. Alain'in annesinin ailesi Belçikaya yakın Liege bölgesinde bir restaurant sahiplendiler ve babasını şef olarak eğittiler. Alain de kendi restaurantını açana kadar onların izinden takip etti.

"Amacım çok basit, kendimi bir evimden uzak bir yerde evimdeymişim gibi hissedebilmek." Alain